Dweilorkest de Bende Winssen.

 

Begin  2000 kwamen Maria van Daalwijk en Nelly Janssen op het idee om binnen de carnavalsvereniging de Dorstvlegels een dweilorkest op te richten.

Wat niemand verwachtte gebeurde! Er kwamen voldoende aanmeldingen om een bescheiden start te kunnen maken. De naam was ook al snel gevonden, want Jan Christiaans constateerde, dat het vast een bende zou worden.
De leden, die in het begin erbij waren: Ton van Deijzen(kleine trom), Willy Hijmans(trombone), Leo van Haalen(knoptrombone), Jan en Nelly Cristiaans, Gerard en Maria van Daalwijk, Nelly Janssen en Harrie Wattenberg .
Vrijwel niemand had van noten kaas gegeten en/of een instrument bespeeld. Dus werden als eerste muzieklessen genomen.
Na een aantal lessen werd een paar keer in de kapsalon van Theo Janssen gerepeteerd. Begin 2001 kreeg de groep, de Bende genaamd, de vuurdoop bij de opening van het
Kwékhuukske. Daarna volgden optredens in De Paulus en Hubert Tromp. Vrij snel werd duidelijk, dat we iemand nodig hadden, die een beetje sturing aan de groep zou willen geven.
Deze werd gevonden in de persoon van Luck Muskee.
Dat kwam de kwaliteit ten goede. Bij het eerste dweilorkestfestival (Klaver 4-toernooi) in 2002 werd al een eerste beker in de wacht gesleept.
De groep had inmiddels de smaak te pakken. Bij het Klaver4-toernooi , prinsenrecepties, maar ook bij openingen, jubilea, recepties etc. liet de Bende van zich horen.

Op 27 oktober 2007 werd het eerste jubileum gevierd. Dweilorkesten kwamen van heinde en verre om dit feest luister bij te zetten.

Elke dinsdagavond wordt ten huize van fam. van Daalwijk gerepeteerd.
.
Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit gezellige meezingers als "Je denkt maar" , "Leef nu het kan", "Viva Tirol" of "'t Dondert en 't Bliksemt" , maar ook nummers als
"Fliegermarsch" , "A Night like this" en  "Violetta" worden niet geschuwd.